perjantai 22. maaliskuuta 2013

Phan Thiet

Oho tuli pieni bloggaustauko! Hups! No loma tekee välillä hyvää, eikö niin? ;) En edes muista mistä viimeksi kerroin teille. Päivät on menny niin heilahtamalla taas ohitseni, että huh huh. Näköjään viime postauksesta katsoen Vietnamiin jäätiin. Nyt ollaan siis jo Malesiassa, Kuala Lumpurissa. Tultiin tänne keskiviikkona.

Niin oltiin ensimmäiset päivät Vietnamissa Phan Thietissa. Phan Thiet oli hieman pettymys, sillä siellä ei ollut mitään tekemistä! Tai ainakaan siinä mittakaavassa mihin ollaan totuttu. Lisäksi siellä tuuli! Siis nyt voi oikein sanoa, että T-U-U-L-I! Se ei ollut sellaista puuskia niin kuin Suomessa, vaan tasaisesti koko ajan niin, että varmasti hiekka meni toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. :D En ole ikinä ollut vastaavanlaisessa paikassa. Tuuli ei ikinä loppunut, pysähtynyt, tauonnut. Yöllä, aamulla, päivällä, aina tuuli. 

Meidän hotelli oli todella kiva. Vähän sivussa, mutta taksilla ajaminen ei ollut ihan mahdottoman kallista ja taksit käyttivät aina mittaria. Ei tarvinnut edes olettaa mitään muuta. Lisäksi meille aina soitettiin taksi mistä vaan kun pyydettiin. Meidän hotellin henkilökunta oli ihan super ihania! Toivat ruuat huoneeseen, jos pyysi ( eli huoneeseen katettiin pöytä ), meille käytiin ostamassa valmiiksi junaliput Phan Thietista Hoi Chi Minh cityyn ja huone siivottiin aina sillä välin kun käytiin esimerkiksi aamupalalla. Meidän huoneeseen kuului vielä aamupala, joka oli ihan mukiinmenevä. Munakasta, hedelmiä, leipää, muffinsseja ja tietysti riisiä, nuudelia jne. Niin aamupala saatiin syödä vielä merimaiseman kanssa!

Ensimmäisenä päivänä Phan Thietissa päätettiin vaan tutkia aluetta ja otettiin sitten taksi Phan Thietin keskustaan. No eihän siellä varsinaisesti oikein mitään nähtävää ollut, sellainen perus Vietnamilainen kaupunki, mutta tulipahan sekin nähtyä. Sellainen huomio tuli tehtyä, että Vietnamilaiset ilmeisesti rakastavat omaa lippuaan, sillä se liehuu ihan joka paikassa. Punaista näki oikeastaan kaikkialla mihin katsoi. 

Vähän aikaa siinä pyörittiin keskustassa ja katsottiin varsinaista Phan Thietin rantaa. Niko kuitenkin oli jo valmiiksi tutkinut Phan Thietin golfmahdollisuuksia ja halusi sitten käydä rangella pelaamassa. Halpaa ainakin oli. Parilla eurolla välineet, kengät ja 50 palloa. Ainakin Niko nautti koko rahan edestä! :D

Rangen jälkeen otettiin taksi Mui Nehen, joka on se varsinainen rantalomakohde Vietnamissa. Käveltiin varmaan pari kilometriä sitä Mui Nen rantaa pitkin, kunnes todettiin että nyt on tarpeeksi hiekkaa suussa ja hiki päällä, että voi ottaa taksin hotellille. Ei siis ollut mikään mahtava kokemus. Tuuli aivan liian lujaa. Kuitenkin Mui Nen ranta on todella kauniin näköinen ja ihan nähtämisen arvoinen.

Puista huomaa kuinka tuulee! :O
Meidän hotellin söpö koiranpentu! <3
Phan Thietin vesitorni, joka toimii kaupungin symbolina.

Ei ollut yhtään kuvaa minusta tuona päivänä, pitäisi varmaan laittaa Niko kuvaamaan useammin. :D

I accidentally kept a small blogging break. Ops! We are now in Kuala Lumpur, Malaysia. But here are some photos from the first day in Phan Thiet. There was just nothing to see but Mui Ne's beach was beautiful. :)

 - Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti