torstai 14. maaliskuuta 2013

International Clinic

Saavuttiin tänään Vietnamiin Hoi Minh cityyn ja suunnattiin sieltä suoraan tänne Phan Thién pieneen kylään. Mitään muuta en vielä tästä osaakkaan kuvailla tästä kuin pieni paikka tämä tuntuu olevan.

Maanantaina kuitenkin oltiin vielä Koh Sametilla. Itselläni meni sunnuntai maanantain välinen yö todella pilalle. Nenä oli ihan tukossa, yskitti, nousi kuume, laski kuume. Ensiksi meinasin antaa kuumeen olla kun se tappaa niitä pöpöjä, mutta ei sitä sydämen hakkaamista uskaltanu kauan kuunnella ja sitten piti napata pari panadolia. Seuraavaksi sitten heräsin siihen niin kuin olisi suihkussa käynyt. 

Aamulla katsoin parhaaksi suunnata Koh Sametin satamassa sijaitsevalle klinikalle, missä homma kyllä toimi kuin unelma. Ovessa luki, ketkä vakuutusyhtiöt ovat klinikan hyväksyneet jne. Pienen kyselemisen ja tutkimisen jälkeen lääkäri totesi minulla olevan menossa vain joku pahemman sortin influenssa ja sain niihin sitten lääkkeet ja kolme piikkiä peräkkäisinä päivinä. Sain 4 pussia lääkkeitä, joista pitää jokaisesta ottaa 3 kertaa päivässä. Ensimmäisen piikin ja 8 pillerin jälkeen olo oli jo parempi eikä kävely vienyt enää kaikkia energiavaroja.

Aamun lääkärin jälkeen nukuin vielä hetken ja pääsin jopa klo 12 ylös ja päätimme suunnata tutkimaan saarta. Koh Samet on todella pieni saari, joten pääpaikat oli helposti kävelymatkan päässä. Varsinkin silloin kun hotelli on sataman lähellä. Kuitenkin päätimme, että koko saari on tutkittava, mutta tiet Koh Sametilla eivät ole kummoisia. Niistä varoiteltiin meitä hotellilla jo etukäteen. Ne ovat kirjaimellisesti hiekkateitä, joissa skootterilla pääsee helposti nurin. Minun iloksi vuokrasimme sitten mönkijän. Niko pääsi ajamaan ja minä sain istua kyydissä ja katsella maisemia. Tykkäsin! Kipeenä kun mitään energiaa vievää ei halua tehdä ja mönkijän kyytiin kun en ole ennen päässytkään!

Mönkijän varaukselle oli myös toinenkin peruste. Halusimme nähdä Koh Sametin auringonlaskun joka oli kuulemma paras katsoa Ao Phraon rannalta. Eli rannalta joka sijaitsee Koh Sametin länsipuolella. Iltasella siis suuntasimme sinne syömään, uimaan ja näkemään auringonlaskun. 

Elävien kirjoissa!
Kuinka valkoista ja pehmeää hiekka voi olla!
Meidän mönkijä oli suunniteltu Nikon kokoisille ;)
Paikallinen taksi
Meille kyllä vakuuteltiin, että toinen saa istua kyydissä! :D

Today we arrived in Vietnam small village of Phan Thié. On Monday, however, I was sick and I had to go to the doctor. I got there a good medication and now me feeling is great. Images are from Monday day. :)

- Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti