lauantai 2. helmikuuta 2013

Ragunan Zoo

Heissan muruset, mulla meinaa olla vähän jonkin sortin flunssa täällä päällä ja siksi näitä postauksia saa vähän odottaa. Mutta asiaan, kolmantena päivänä Jakartassa suunnattiin heti aamusta Ragunan eläintarhaan. Eläintarha on 140 hehtaaria ja tarjoaa laajan valikoiman erilaisia eläimiä. Jakartassa kannattaa olla heti aamulla liikkeellä, sillä silloin välttää ruuhat sekä paahtavan kuumuuden, joka pilaa keskipäivän suunnitelmat.


Taksi keskustasta eläintarhalle maksoi noin 5€ ja liput eläintarhaan 0,5€ per pää. Olisin kyllä toivonut, että liput eläintarhaan olisivat olleet kalliimmat ja niistä saatavat rahat olisi laitettu eläinten hyvinvointiin. Sillä ainakin kaloilla oli todella ahtaat oltavat.


Eläintarhat Indonesiassa on kuuluisia siitä, että pääsee paljon lähemmäksi eläimiä kuin Euroopassa.






Huomaatko silmän?




Käärmetalolla tuli sellainen olo kuin käärmeet olisivat päässeet pois talosta vaikka kuinka helposti. Kattona vain ohut kanaverkko ja ainakin tuollaisen jättikäärmeen luulisi sen nopeastikkin hajottavan.




Kilpikonna raaputti ikkunaa, että "Hei mä lähden teidän mukaan!" Mutta sen jälkeen kupsahti selälleen. Oltiin Nikon kanssa kyllä huolissamme siitä miten se pääsee ylös, mutta kai nyt hoitaja uskaltaa noiden sekaan mennä nostamaan raukan ylös.





Sitten päästiin näihin eri kissaeläimiin. Tässä olivat vasta jaguaarit, myöhemmin nähtiin vielä leijonat, tiikerit jne.



Nikon suosikki oli ehdottomasti apinat, vaikka itselleni tuli kyllä sellainen olo ettei tarvi noiden kanssa tehdä kyllä mitään lähituttavuutta. Ihan hulluja. Hyppivät kaltereihin, säikäyttelivät, huusivat ja kun meinasi mennä toisen häkin luokse, ne tuli noita kaltereita pitkin perässä. En toki tiedä ovatko normaalisti aivan sellaisia vai johtuko se vain häkin pienestä koosta. Kyllä siinä varmaan pienempikin apina sekoaisi. 





Tälle oli mun mielestä annettu jo tarpeeksi ruokaa. :D


Ragunassa lintulajitkin olivat edustettuina, mutta ne eivät oikein kiinnostaneet meitä. Eläintarhassa oli nimittäin muutakin nähtävää.











Ronsuja! Nämä kaksi olivat omat suosikkini eläintarhassa. Niin rauhallisia ja lempeitä. Tästä tapaamisesta on vielä hyvä videokin! :)



Pidän tuossa videolla ehkä hiukan rasittavaa ääntä(koittakaa kestää), mutta yritin kuvata sitä kärsää. :D





Norsut nosti kärsää noin, että piti heittää ruokaa suoraa suuhun. Ei meinaan kärsä yltänyt aidan toiselle puolelle. :D



Jotkut raukat olivat jääneet poliisin syyniin. Meitä Nikon kanssa ei ole vielä ainakaan sakotettu ja luulenpa, että tämä "valesakottaminen" on jo niin yleisesti Balilla tiedossa, etteivät poliisit enää kehtaa tehdä sellaista.


Eläintarhan jälkeen suuntasimme vielä Kuningahiim, missä loppupeleissä ei ollut mitään muuta kuin suurlähetystöt ja yksi Ambasador ostoskeskus, missä sai tinkiä piraattitavaraa niin paljon kuin halusi.


Nautiskelen leveistä kävelykaduista, Balilla kun ne eivät ole tätä luokkaa, paitsi Nusa Dualla. :D





Illalla vielä menimme Nikon kanssa katsomaan Grand Indonesiaan Hansel and Gretel - Witch Hunters leffan 3Dnä. Mielestäni leffa oli todella hyvä, vaikka alussa kaikki mainostrailerit olivat Kaunan tyyppisiä elokuvia ja olin aivan varma, että elokuvasta tulee kamala, sillä emme kumpikaan pidä kauhusta.



Oli muuten aika hyvä, että elokuvissa sanoin Nikolle, että tuo blondi tyttö on ihan varmasti suomalainen, se on niin tutun näköinen. Ja kun päästiin Balille kotiin niin iltalehdessä oli juttu kyseisestä leffasta ja siinä esiintyvästä suomalaisnäytteliästä. :D


Pikkuisen hienot 3D-lasit!



Oli jännä kattoo leffaa, kun jossain kohtaa tajusi, että on kahdeksannessa kerroksessa ja alla on monen monta kauppaa. No olipahan kokemus. :)


I have been a little sick and I'm sorry that you will have to wait the posts. However, here are pictures of Ragunan Zoo where we spent pretty much the whole of the third day. We also went to see Hansel and Gretel - the Wicth Hunters the Grand Indonesia movie theater. I think it was a really good little similar to the Little Red Riding Hood. :)

- Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti