sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Car Free Sundays

Viimeinen päivä Jakartassa meni aika lepposissa merkeissä. Meillä lähti lento vasta kymmentä yli kolme, mutta huone piti normaalisti luovuttaa jo klo 12. Herättiin kuitenkin suhteellisen aikasin kun ajateltiin, että käydään vielä lähistöllä kävelemässä ja katsomassa esimerkiksi Barack Obaman lapsuuden koulu. 



Olin kyllä lukenut näistä Jakartan "Car free sundays" tapahtumista, mutta en aivan käsittänyt niitä tällaisiksi. Tämä tapahtuma on siis joka sunnuntai, ei vain kerran kuussa niin kuin luulisi. Keskustan isoimmat tiet ovat suljettuna, esimerkiksi 5 kaistainen moottoritie, jotta pyöräilivät voivat pyöräillä rauhassa.






Päivä oli kuitenkin suhteellisen kuuma, joten ei jaksettukaan kiertää pitkälle vaan päätettiin mennä keskusaukion reunalle Starbucksiin nauttimaan päivästä ja tunnelmasta.


Meidän hotelli.



Matkalta lentokentälle:







Syötiin taas jotain hyvää. :D


Hihittelin itsekseni tuolle bodysearch paikalle. Kenet oikeasti muka viedään tuonne? :D




Tästä Aasian vaaleaiho ihannoinnista voi tehdä ihan oman postauksen. Sillä täällä valkoisen ihon ihannointi on mennyt todella pitkälle. 




Bali ylhäältä:



Ja jälleen takaisin Balilla. Seuraavaksi olikin luvassa taksin tinkiminen takaisin kotiin. Joka Balin lentokentällä on maailman rasittavinta puuhaa. Oikeasti taksi meiltä lentokentälle maksaa noin 5€, mutta taksit ei meinaa edes keskustella 10€ eurosta kentällä. Kauhean pyörimisen ja vaivan jälkeen saimme sen vähän alle 8€ ja sekään ei ollut edes virallinen taksi. Mutta kotiin on silti aina ihana palata. :)

The last day of Jakarta went smoothly. Our flight left about three o'clock, but the hotel had already logged out at 12 o'clock so we wake up early and went to walk nearby. There was car-free Sunday in the center of Jakarta and it was great phenomenon. Hundreds of cyclists on Sunday morning driving in center. This should be done everywhere. :)

- Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti