maanantai 4. helmikuuta 2013

Lastenhoitajat

Halusin kirjottaa näistä Jakartan lastenhoitajista ihan oman jutun, sillä minun mielestä se oli niin käsittämätöntä, kuinka paljon heitä oli yhdessä perheessä. Normaalia ei ollut se, että oli yksi lastenhoitaja perhettä kohden vaan yksi lastenhoitaja lasta kohden. Kyllä luit ihan oikein! Ja pahimmillaan näin 4 lastenhoitajaa kolmea lasta kohden + yksi oli tulossa mahassa. Eli syntymättömälläkin lapsella oli jo oma lastenhoitaja. Siinä syntyi jo perhe pelkästään lastenhoitajista.


Itselläni ei kauheasti ole kokemusta lapsista tai siis ainakaan omista. Lapsista yleensä kyllä on, mutta omat ovat ihan eri asia tai näin olen ainakin kuullut. Olen myös kuullut ja huomannut, että lasten hoitaminen voi olla rankkaa tai yleensä se onkin ja olenkin sitä mieltä, että lastenhoitaja voi joissakin tapauksissa olla todella loistava ratkaisu. Mutta siis c'moon! Yksi lastenhoitaja per lapsi? Tietysti, jos rahaa löytyy niin mikä estää. Itsekunnioitus? 


Sanoinkin Nikolle, että täällä vasta olisi mielenkiintoista olla au pairina, kun näkisit rikkaan Indonesialais perheen elämän tyylin ja sen ovatko he ollenkaan lastensa elämässä mukana. Ulkopuolelle näkyy vain se, että he käyvät syömässä ravintoloissa ja lastenhoitajat hoitavat heidän lapsiaan ravintolan ulkopuolella. Mutta entäs, jos kotona ei olekaan niin? Vaan äiti on koko ajan pyörimässä ja leikkimässä lapsiensa kanssa. Mistä sitä tarkalleen tietää heidän elämästään, se voi olla varsin erilaista ulkokuoren alla.

 Mutta korjauksena kaikki perheet, joilla oli lastenhoitajat eivät vaikuttaneet niin miljonääreiltä vaan joltain varakkaaseen keskiluokkaan kuuluvalta väestöltä. Heilläkin oli siis jopa varaa lastenhoitajaan. Ei mitään hajua mitä lastenhoitajien palkka on, mutta Balilla peruskuukausipalkka on luultavasti joitakin satoja euroja. 

En siis ole lastenhoitajaa vastaan. Mistä sitä tietää vaikka itsellänikin olisi joku päivä au pair tai muu lastenhoitaja auttamassa hoitamaan omia lapsiani. Mutta liika on vain liikaa, vai mitä olette mieltä? :)

Ylhäällä oli vähän salakuvaa lastenhoitajista ihan in action! Nämä lastenhoitajat hoitivat siis saman perheen lapsia.

I wanted to write these Babysitters of Jakarta. It was not normal to have one babysitter per family. Normal was one babysitter per child. I think it's too much, even I do not have experience of my own children. But of course, if you have money, which is the block?

- Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti