maanantai 12. marraskuuta 2012

Project Bali Part 1


No nyt saatte vähän katsausta siitä mitä ollaan tehty Balia varten ja mitä on vielä tekemättä. :)

Yliviivatut jutut on siis jo hoidettu tai ne on parhaillaan tekeillä ja yliviivaamattomat pitää vielä hoitaa.

- Rokotteet: Hankittiin japanin aivotulehdus-, polio- ja hepatiittit A ja B-rokotteet. Suunkautta otettavana rokotteena otetaan vielä lavantauti. Malarialääkitys vain mukaan, jos mennään jonnekin jossa sitä tarvitaan. Sillä varsinaisesti Balin saarelle sitä ei tarvita, mutta viereisillä jo voikin. Jotkut ovat ottaneet myös rokotteen vesikauhua vastaan, mutta me emme nähneet sitä tarpeelliseksi. Hyvää tietoa rokotteista löytyi ainakin meille rokote.fi-sivustolta. 

- Terveystodistus: Jo hakuvaiheessa tarvitsimme terveystodistukset, mutta ovat myös hyvä olla mukana muutenkin. Sekä rokotustodistus! 

- Ilmoitus koululle: Lähdöstä täytyi ilmoittaa koululle. Eli täyttää muutamia papereita, kirjoittaa learning agreement, ilmoittaa haluaako vaihdon opiskelut sivuaineeksi vai ylimääräisiksi opinnoiksi sekä muuta vastaavaa. Koululta täytyi muun muassa saada allekirjoitus tuohon learning agreementiin, jotta pystyttiin hakemaan kelalta opintotukea.

- Lentoliput: Lentoliput Hong Kongin kautta Balille on, mutta ei paluulippuja. Nekin täytyy hankkia vielä, jotta saadaan viisumit. Tai sitten ostamme vain lentoliput halvalla lähinaapuriin ja ostamme uudet kun tiedämme oikeasti koska lennämme ja mihin. Sillä viisumia anoessa täytyy olla lentolippu pois valtiosta, ei siis välttämättä Suomeen asti. :)




- Rahoitus: Rahoitusta olemme hakeneet eri säätiöiltä ja rahastoilta eli hakemukset ovat kyllä liikeellä, mutta tuloksista ei tietoa. Muutamalta haemme vielä keväällä, koska haku ei ole vielä käynnissä. :)
Hyvä paikka etsiä rahoitusta on ainakin SYL:n apurahatietokanta.

-Vakuutukset: Normaalisti tavallinen matkavakuutus on voimassa vain 3kk ja meidän vaihtomme kestää n. 5kk, tarvitsemme siis pitemmän ja kattavamman vakuutuksen. Sillä normaali matkavakuutus ei yleensä kata esimerkiksi sukellusonnettomuuksia tai muita vastaavia, joten niistä on vielä juteltava vakuutusyhtiön kanssa.

- Viisumit: Hong Kongiin emme tarvitse viisumia, sillä siellä saa oleskella 90 vrk ilman viisumia, mutta Balille ne täytyy hankkia Suomesta käsin. Ja niiden anomiseen taas tarvitsemme niitä lentolippuja pois valtiosta. Opiskelijaviisumi Balilla on nimeltään Social Visit Visa ja se myönnetään opiskeluihin 60 päivän ajalle ja sitä voi pidentää vain kuukausi kerrallaan. Viisumi täytyy siis uusia kuukauden välein ja aina maasta poistumisen jälkeen. Ensimmäiset viisumit anomme Helsingistä Indonesian suurlähetystöstä.

Valuutta: Balilla valuutta on Indonesia rupia(IDR), jota joudumme vaihtamaan ennen lähtöämme. Vaihdamme myös vähän rahaa Hong Kongin dollareihin, joka on Hong Kongissa valuuttana. 
Valuutta kurssit 9.11.12:
1 € = 12237.64 IDR
1 € = 9.85 HKD
Muilta olen kuullut, että Indonesian rupioita kannattaa tilata pankkiin ennen kun käy vaihtamassa rahaa, sillä he eivät ilmeisesti pidä kovinkaan paljon niitä valmiina siellä. Ymmärrettävää toki kun tuo valuuttakurssi on tuollainen. :D




- Hammaslääkäri: Kun saimme vahvistuksen vaihtoon lähdöstä tilasimme molemmat hammaslääkäriajat. N on käynyt jo ja minä taas odottelen vielä röntgentuloksia, jos sieltä vaikka olisi löydetty jotain. :/ Mutta on siis suositeltavaa käydä täällä hammaslääkärissä ennen lähtöä, saa ainakin varmasti hyvää hoitoa, jos jotain on vialla. 

- Opintotukihakemus: Ilmoitus kelalle vaihdosta ja anomus korotetusta opintotuesta. Se oli täysin ruutiini homma, koululta saatiin vaihtoon kirjallinen hyväksyntä ja vaihtoyliopistolta hyväksyntäkirje, jotka liitettiin hakemukseen mukaan.

- Matkaopas(kirja): Sellaisen olen ajatellut tilata, Hong Kongiin ja Singaporeen ostin jo. Suosin Eyewitnessin top 10 sarjaa. Toki tämä ei kyllä ole kenellekään pakollista, mutta itse näen sen
 sellaiseksi. :D

Kansainvälinen opiskelijakortti: Hankimme Kilroy-travelsin kautta ISIC-opiskelijakortit. Voi saada alennuksia. :)


Kuvat weheartit.com

- Aasialainen autokortti: Meidän täytyisi vielä hankkia paikallinen autokortti, jotta skootterilla ajo onnistuisi Balilla. Tai lähinnä, jos sattuu onnettomuus kattaa vakuutus tapahtumat plus asioiden selvittäminen on helpompaa ja laillisempaa. :D Autokortin voi hankkia myös Balilta, mutta me ajattelimme kuitenkin hankkia sen jo Suomesta.

- Pankkiasiat: Meidän on täytynyt huomioida, kuinka Balilla pärjää kun oma pankki toimii Suomessa. Itse hankin vartavasten luottokortin matkaa varten ja sovimme isän kanssa, että hän hoitaa pankkiasiat poissa ollessani, jos ongelmia tulee. Myös avainkortteja on täytynyt huomioida ottaa mukaan, jotteivat ne lopu siellä ollessamme. 

- Asuminen: Asumista emme ole vielä yhtään stressanneet. Emme ole edes varanneet hotellia Hong Kongiin puhumattakaan Balista. Ajattelimme kuitenkin hankkia Balille muutamaksi  ensimmäiseksi päiväksi hotellin täältä Suomesta käsin. Ollemme myös sopineet erään toisen pariskunnan kanssa menevämme samaan villaan vuokralle ja luultavasti sinne tulee vielä myös muita. Mutta koska tämä pariskunta saapuu Balille huomattavasti aikaisemmin kuin me voi olla ettemme tarvitse hotellia ollenkaan, jos he löytävät nopeasti meidän porukalle sopivan villan. :) Ja tietysti meillä on oma muutto täällä Suomessa vielä ennen lähtöä. :D

Toivottavasti muistin kaiken. Voi olla että jotain vielä ilmenee, mutta kerron siitä sitten muussa postauksessa. :)

Here are a few things that we have to make before the exchange to Bali, as applying for visas, find residence, buy flights and so on. :)

- Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti