lauantai 3. marraskuuta 2012

Kevät 2013

Eli nyt ajattelin kertoa teille sen mitä olen salaillut, mutta kuitenkin hieman vihjaillut. Eli yksi suuri syy tämän blogin aloittamisella oli seuraavan kevään tapahtumat. Halusin aloittaa kirjoittamisen jo syksyllä, jotta saisin tekstini sujumaan sekä mielenkiintoiseksi. Puhumattakaan, että opin käyttämään kaikkia mahdollisia hienouksia, mitä blogin ylläpitämiseen liittyy. Sillä keväällä tuskin on enää ylimääräistä aikaa käyttää istumiseen koneen ääressä. Lisäksi halusin kirjoittaa blogia seuraavan kevään, jotta tuttumme pysyisivät mukana menossamme ja minä saisin muistoja keväästä 2013.

Eli noin kuukausi sitten, avomieheni(N) suorastaan yllätti minut sanomalla, että hän voisi lähteä vaihtoon keväällä ennen valmistumistaan, joka sai minut heti näpyttelemään tietokonetta ja etsimään sopivaa vaihtokohdetta. Sillä olin jo viime vuonna halunnut lähteä vaihtoon, mutta silloin N ei innostunut, lähinnä siksi että hänellä oli tuolloin niin paljon kursseja yliopistolla. Enkä loppujen lopuksi olisi itse edes voinut lähteä vaihtoon, sillä ensimmäisen vuoden opiskelijoille ei ollut siihen virallisesti lupaa. 

Ja mikä on tuleva vaihtokohteemme: BALI!


 Tämä oli minulle loistava vaihtokohde, sillä olen ollut jo töissä Pariisissa yhden kesän ja haluaisin muualle kuin Eurooppaan. Joten Bali sopi minulle paremmin kuin hyvin. N olisi halunnut enemmänkin lähteä Englantiin, jonnekkin arvostettuun yliopistoon, mutta minä en niin innostunut niin lähellä olevalle kohteelle. Haen vaihdosta juuri sitä uutta ja erinlaista mitä ei voi kokea lomamatkalla sekä sellaista kokemusta, joka vie minut mukavuusalueeni ulkopuolelle. 



Haimme noin puolitoista kuukautta sitten Asia Exchangin kautta Balille ja pakko sanoa, että hakuprosessti oli kyllä helppo ja nopea. Keskiviikkona lähetimme hakupaperit ja perjantaina ennen kuin lähimme viikonloppua viettämään N kotiin oli sähköposteihimme jo tullut, että pääsemme sinne. En meinannut housuissani pysyä kun kuulin siitä, olin niin innoissani! Meiltä puuttui jopa terveystodistukset hakulomakkeistamme, sillä veriryhmän selvittäminen ei onnistunutkaan päivän varoitusajalla. :D Niin siis tiistaina päätimme, että haemme vaihtoon ja keskiviikkona haimme. Tätä kutsuisin nopeaksi toiminnaksi! ;) Lisäksi hakuaika meni saman viikon sunnuntaina lukkoon, joten stressasin hieman, ettei paikkoja enää ole.


Viikonloppuna olikin aika kertoa tutuillemme, että lähdelle koko kevääksi vaihtoon. Alustavasti suunnittelemme, että lähtisimme jouluaaton jälkeen ja palaisimme vasta toukokuun puolessa välissä eli noin 5 kk olisimme poissa Suomesta. Omalle äitilleni ja sisarelleni olimme jo kertoneet, sillä me kävimme ulkona syömässä juuri hakemisen jälkeen. Äiti oli kyllä todella iloinen puolestamme, ennemmän hän kuitenkin onnitteli N, joka meistä on se arempi maailmalle lähtiä. Mutta hyvä niin sillä minua ei tarvitse ulkomaille paljon rohkaista. ;) Myös N:n vanhemmat olivat iloisia puolestamme ja suorastaan jo suunnittelivat keväällä tulevansa katsomaan meitä Balille. :) Oma isäni oli myös iloisesti yllättynyt lähdöstämme ja lupasikin auttaa minua vakuutus ja muissa asioissa, sillä hän hallitsee ne paremmin. :)


Mutta siinä keväämme erittäin tiivistetysti. ;) Sillä paljon on luvassa ja paljon on vielä tehtävää ennen lähtöä. Meillä on  luvassa myös muutto ennen lähtöä, sillä kun tulemme N valmistuu ja minä haen toiselle paikkakunnalle kouluun. Varmaan samaa alaa tai toista alaa, sillä nykyiseen yliopistoon ja tiedekuntaan olen eksynyt ihan sattuman kautta. Kaupunkia pitää kuitenkin vaihtaa, sillä nykyinen tuntuu ihan liian pieneltä sen Pariisin kesätyön jälkeen. ;)

Mitä mieltä te olette, valitsimmeko oikean kohteen?
Teen teille vielä postauksia mitä on pitänyt tehdä ennen lähtöä ja mitä otan mukaan jne. Toivottavasti nautitte matkasta Balilla kanssamme! :)

Photos: weheartit.com

In the spring of 2013 I go exchange to Bali with my boyfriend N. I have keeped it for secret for a long time, but now seemed to be right time to tell you too. Do you think the destination is right? At least I am truly excited and I wait that it would be Christmas already.
 Because we are thinking to leave after that. :)

-Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti