keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Matkakuumetta ilmassa

Nyt on päässyt iskemään sellainen matkakuume ettei ikinä! Viime vuoden lopulla oli puhetta mennä Dubaihin, mutta päätettiin sitten siirtää se seuraavaan vuoteen (tai muuten tulevaisuuteen) kun viime vuonna tuli jo muuten käytyä niin monessa maassa, noin seitsemässä itse asiassa. Mutta koska nyt on uusi vuosi ja uudet kujeet, olen innokkaasti jo suunnittellut uutta matkaa/matkoja. ;) Keräsinkin tähän ne kohteet, mitkä minua kiinnostaisivat eniten juuri nyt. 

Kuvat täältä, täältä, täältä ja täältä.
Dubai on ehdoton kestosuosikkini, ainakin niin kauan, kunnes pääsen siellä käymään. Se olisi sopiva sekoitus ranta- ja kaupunkilomaa. Ainoa miinus on vain hinta. Lomalle lähtiessa haluaisi kuitenkin kunnon hotellin ja kun sen maksaa niin milläs sitten tekee ostoksia? Vielä kun paikassa sijaitsee maailman suurin ostoskeskus, Dubai Mall! Tämä matka on kuitenkin aikaisintaan tulossa vasta syksyllä, kun on enemmän aikaa ja paremmat säät. Minä en karta kunnon aurinkoa. Qatarissakin pidin siitä, että lämpö oli lähellä neljääkymmentä. Siihen kun ainakin silloin oli tottunut!

Kuvat täältä, täältä, täältä ja täältä
Dubrovnik on uusi ihastus ja olenkin saanut lukea siitä lukemattomia hyviä tarinoita. Tämä matka voisi hyvinkin sopia kevääseen. Olen ymmärtänyt, että Dubrovnikiin on halpaa matkustaa ja halpaa oleilla, joten sopisi loistavasti kevään matkabudjettiin. Kuitenkin matka kannattaisi sijoittaa lähemmäksi kesää, sillä muuten lämpöä ei tälle vilukissalle riittäisi tarpeeksi. Tai ainakaan siinä mittakaavassa, jota toivoisin. Dubrovnikin vanhakaupunki on UNESCOn maailmanperintökohde.

Kuvat täältä, täältä, täältä ja täältä.
New York, New York! Tarviiko tähän lisätä edes mitään? No ehkä, Victoria's Secret. Tosin kyseinen liike löytyy myös Dubaista. Kuitenkin tämä olisi ihana nähdä keväällä tai kesällä. Nikokin on kiinnostunut tästä kohteesta, mutta aiheuttaa hotellien takia päänvaivaa. Jos saat napattua lennot suhteellisen halvalla alkaa sen jälkeen hotellien metsästys, jotka ovat todella kalliita verrattuina toisiin matkakohteisiin. Ei siis minusta mikään opiskelijaystävällinen matkakohde. Mutta kukapa ei haluaisi nähdä Central Parkia ja Times Squarea. Times Square uutena vuotena?!

Kuvat täältä, täältä, täältä ja täältä.
Afrikka on aina kiehtonut minua, mutta Vietnamista oppineena minua ehkä hiukan stressaisi mennä sellaiseen kaupunkiin, mikä ei ole varsinaisesti turismiin kehittynyt. Mutta ei ole hätä tämän näköinen. Kapkaupunkin on jo varsin nykyaikainen ja on jo jonkinlainen turistikohdekkin. Sieltä löytää myös jo matkakertomuksia, positiivia sellaisia. Joten Kapkaupunki tai vastaava Etelä-Afrikan kohde sopisi varsin hyvin. Mutta, jos Dubai oli kallis niin mitenkäs tämä? Melkeinpä voisi sanoa, että lottovoittoa odotellessa...

Kuvat täältä, täältä, täältä ja täältä.
Viimeisenä, mutta ei vähäisempänä tulppaaneiden luvattu maa, Hollanti ja sieltä pääkaupunki Amsterdam. Tämä sopisi myös kevään matkasuunnitelmiin hintansa ja lentomatkansa takia. Maisemat olisivat upeita ja tunnelma omaa luokkaansa. Monet kävijät ovat sanoneet olleen nähtävän arvoinen paikka, joten tämä pääse ainakin minun bucket listalleni! 

Now I have a pretty awful travel fever. Last year, we are supposed to go to Dubai but we passed it for later, because we thought that we have traveled enough that year. We visit approximately seven countries in fact. So here I listed the few destination which I would be interested in going on vacation this year. :)

- Jenni 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti