keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Tuhat loistavaa aurinkoa

Ajattelin jakaa teidän kanssa taas kirjavinkkiä, sillä itse pidän siitä kun muut kertovat mitkä kirjat ovat heidän mielestään hyviä. :)

Eli kyse olisi Khaled Hosseinin kirjasta nimeltä "Tuhat loistavaa aurinkoa".  Tämän kirjan luettuani ajatusmaailmani avartui täysin. Ja juuri tämän kirjan jälkeen aloitin lukemaan myös muita kirjoja, jotka kertovat/kuvaavat naisten asemaa. 



"Mariam on vain 15-vuotias, kun hänet lähetetään Kabuliin ja naitetaan itseään kolmekymmentä vuotta vanhemmalle Rashidille. Hän aloittaa uuden elämänsä toiveikkaana, mutta vuosien kuluessa burqa kätkee aleen niin nöyryytykset, mustelmat kuin hiipuvan toivon lapsesta. Kaksi vuosikymmentä myöhemmin Kabulissa riehuvat taistelut murskaavat myös nuoren ja rakastuneen Lailan haaveet tulevaisuudesta... ---"

Suosittelen kyllä tätä kirjaa lämpimästi, mahtuu minun top-listalla kyl ihan top5 joukkoon. Toisaalta tämä ei ole mitään kevyttä lukemista, jos sitä kaipaa. Iltaisin voi kirjan tapahtumat helposti jäädä askarruttamaan mieltä. 

This is yet another book recommendation from me. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti