sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Singapore Flyer

Lähdettiin 26 päivä aikaisin Malesiasta meidän viisumeiden takia. Haluttiin ehtiä heti aamusta Singaporessa sijaitsevaan Indonesian suurlähetystöön, jotta siellä ehdittäisiin tasan 3 pv tehdä meille uudet viisumit tänne Balille. Kaikki sujui suurlähetystössä tosi mutkattomasta ja nopeasti, oltiin suurinpiirtein 15 minuutissa jo valmiita.

Matkalla Malesian lentokentälle vähän ukkosti, ilmeisesti sen viime päivien kuuman ilman takia. Laitoin siitä myös videon, sillä oli varsin jännittävä kokemus kulkea aamuyöllä pimeässä bussissa kun koko taivas välillä vaalenee salamoista. Malesian Low Cost Carrier-terminaali on muuten likasin ja epäjohdonmukaisin lentokenttä missä olen ikinä ollut. Homma kyllä toimi ihan hyvin, mutta olin aika tyytyväinen, että pääsin sieltä pois. 

Singaporesta taas ensivaikutelma oli, että vau! Iso siisti lentokenttä ja taksin sai valita: normaalista taksista, mercedeksestä, chryslerista tai limusiinitaksista. Hinnoissa ei edes ollut hirveästi eroa. Yritin ylipuhua Nikoa mersuun, sillä olisin halunnut kokea sen jalkatilan suuruuden. :D

Käytiin Singaporeen saapuessamme siellä suurlähetystössä ensiksi ja sen jälkeen vasta suunnattiin hotellille. Hotelli oli ihan kiva, ei niin lähellä keskustaa, mutta metroreitin varrella. Metro oli ihan hyvän hintanen ja sillä aina kuljettiinkin. Päätettiin ensimmäisenä päivänä tutkia vähän Singaporen nähtävyyksiä ja sainkin Nikon ylipuhuttua maailman korkeimpaan maailmanpyörään. Oli vähän kuin kopio Lontoon maailmanpyörästä, mutta ihan kivat maisemat sieltä näkyi.

Sen jälkeen käytiin vähän katselemassa Marina Bay-ostoskeskusta ja ION Orchard-ostoskeskusta. Ainakin shoppailutarjonta Singaporessa toimi, vaikkakin kaikki oli hiukkasen kalliimpaa kuin Kuala Lumpurissa.

Kaikki käveli tyyliin 2km lentokoneeseen. Mitä turhia hankkia mitään kuljetuksia. :D
No se legolandia! Miksi sitä mainostetaan vasta Singaporessa?!
Ehkä siistein metro, jossa olen ollut.
Singaporen formularataa. Plus tuossa vieressä oli vierä varikkokin tai niin ainakin ymmärsin. 
Seuraavan kerran kun katson formulakisoja Singaporesta saa sanoa, että tuossa ollaan seisottu. Keskellä rataa. :D
Ostoskeskuksen sisällä oli luistelurata.
Food courtin ruokaa.
Miksi yhdessä kaupungissa pitää olla 4 VS:n liikettä, mutta Suomessa ei yhtään? Sigaporessa toki hinnat oli normaalia korkeampia ja taas vain kosmetiikkaa, ettei toisaalta harmittanut niin paljon. :D

26.4 we left early from Malaysia to Singapore. We were in a hurry to get new visas from the Indonesian embassy.  The first thought of Singapore was that wow! We got choose taxi from normal taxi, mercedes, chrysler or limo. Of course, they were in different price range. The first day we headed at world's tallest ferris wheel and malls. At least Singapore has a lot to offer to shoppers. :)

 - Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti