tiistai 9. huhtikuuta 2013

Nähtävyyksiä

Yksi päivä Malesian reissusta jopa käytettiin nähtävyyksiä katsellen, vaikka Kuala Lumpurissa ulkona oleminen päiväsaikaan on todella raskasta. Ilma kun on painostavan kuuma.

Ensimmäisenä suunnattiin Merdeka Squarelle, joka on yksi Kuala Lumpurin "päänähtävyyspaikkoja". Siellä oli mm. ilmeisesti maailman korkein lipputanko (100m), Sultan Abdul Samad Building, Masjid Jamek ja Royal Selangor Club.

Sultan Abdul Samad Building rakennettiin 1897 ja nykyään se toimii yhden korkeimman oikeuden osaston pääpaikkana. Masjid Jamek taas on kaupungin vanhin moskeija ja se on rakennettu paikalle, mistä Kuala Lumpur on perustettu. Royal Selangor Club oli taas aikanaan Kuala Lumpurin sosiaalisen  elämän keskus eli rikkaiden klubi.

Tämän todella väsyttävän ja aika tylsän Merdeka Squaren jälkeen mentiin Menara KL eli Kuala Lumpurin telekommunikaatiotorniin, josta näki koko Kuala Lumpurin. Torni oli 421 metriä pitkä ja se kuuluu 5 maailman pisimmän telekommunikaatiotornin joukkoon. Torni omisti aika mahtavat näkymät. Ylhäälle pääsy ei paljonkaan maksanut, mutta ylhäällä olevassa ravintolassa olisi ollut hintavaa aterioida. Päätettiin sitten vain vilkaista maisemat. 

Tornin jälkeen ei taidettu kuin käydä syömässä ja tarkistaa taas KL shoppailu mahdollisuuksia. Kuala Lumpurissa ei siis kauheasti ole nähtävää, mutta toisaalta ihan hyvä niin, sillä pihalla ei vain jaksa olla niillä lämpöasteilla.


National History Museum
Kuvat oli tehty pienistä mosaiikkilaatoista, oli aika hienoja. :)
Sultan Abdul Samad Building
Masjid Jamek
Niko katsoo Kuala Lumpuria omalla kiikarillaan ja taitaa myös vahingossa näyttää keskisormea. :D
Pavillonissa oli taas uusi muotinäytös illalla. :)


One day in Malaysia we watched the Kuala Lumpur(KL) attractions. For example, Merdeka Square and the Menara Telecommunications Tower. There isn't a lot of attractions in KL but it's pretty good because temperature in KL is really suffocating. But luckily there are always shopping centers. ;)

- Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti