lauantai 15. maaliskuuta 2014

De eerste dag!

Pakko jakaa tämä matka osiin kun ei mitenkään muuten jaksa kuvia karsia ja etsiä jne. Motivaatio ja jaksaminen muutenkin hukassa, joten paras aloittaa pienillä osioilla. :D

Niin nämä kuvat ovat ensimmäiseltä päivältä matkaltamme, kun lähdimme Amsterdamiin. Meidän lento lähti päivällä, joten turhan aikaisin ei onneksi tarvinnut mennä lentokentälle. Meidän lennot menivät Köpiksen kautta ja nyt voisin ilmoittaa, että lennot välilaskulla ovat ihan ja täysin liian aliarvostettuja! Meidän lento määränpäähän kesti vain tunnin kauemmin kuin normaalisti, joten siihenkään ei voi vedota että ne veisivät paljon aikaa. Köpiksen lentokenttä on hyvä ja välilaskulla saa vielä vähän venytellä raajoja, käydä vessassa ja ostaa jotain syömistä. Mekin nappasimme Starbucksista kahvit seuraavalle lennolle, niin että seuraava tunnin lento ei tuntunut enää pitkältä. Välilaskulla lennot halpenivat noin 100€, joskus voivat enemmänkin. Ruumatavaroista ei tarvinnut huolehtia kun ne tulivat suoraan Helsingistä Amsterdamiin asti. Itse ainakin olin lentoihin todella tyytyväinen!

Lentokentältä otimme junan keskustaan, joka maksoin muistaakseni n. 4€ per pää ja juna-asemalta ostimme ratikkaliput hotellille. Amsterdamissa ratikkalippuja myydään (pääasiassa turisteille) joko tunnin lippuina eli periaatteessa kertamatkana tai sitten 24h lippu tai 48h lippu jne. Liput toimivat sen tuntimäärän eteenpäin siitä ajankohdasta kun ensimmäisen kerran leimaat lippusi. Ratikka toimii hyvin ja Amsterdamin keskusta on niin pieni, että ensimmäiset kaksi päivää mekin vain kävelimme kaikkialle. 

Meidän hotelli sijaitsi kivasti kanaalin varrella ja lähellä yhtä ratikoiden päälinjaa. Hotelli takana menevillä kujilla sijaitsi ihan hirveästi ravintoloita, joten ei tarvinnut miettiä mistä saisi ruokaa. Käytiin heti ensimmäisenä iltana Indonesialaisessa syömässä ja ai että oli hyvää! Ainoastaan ruoka oli todella ylihintaista, mutta Balilla kaikki olikin ihan älyttömän halpaa. 

Syömisen lisäksi emme paljon muuta tehneetkään, kun kello alkoi olla aika paljon ja molemmat olivat jo väsyneitä. Hieman kyllä käveleskelimme siinä hotellin ympäristössä illalla, sellaisen alkutuntuman saamiseksi. :)


I have to split this holiday in Amsterdam to pieces because otherwise I'll never get anything written about this. My motivation and well-being has indeed been lost this week! We flew to Amsterdam through Copenhagen. Flights went really well and we didn't need to worry about the luggage at all. I think a stopover flights are way too undervalued. In the evening we went to eating Indonesian restaurant and ah that food was so good! It was little bit overpriced but worth it! :)

- Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti