keskiviikko 11. joulukuuta 2013

1. Mount Batur

Tässä on taas hyvä muistella Balia kun ulkona on pakkasta ja lunta sataa. :D Kuvia katsellessa tulee ikävä Balia, mutta samalla kuitenkin pidän lumesta ja pakkasesta. Lomalle tuonne voisi lähteä, olisi kiva nähdä onko paikat jo muuttuneet. Ainakin isoin pääväylä saatiin valmiiksi juuri sinä päivänä kun lähdimme pois. Toisaalta on niitä muitakin matkakohteita vielä vaikka millä mitalla!

 Meitä oli aika iso joukko huhtikuussa lähdössä katsomaan yhtä Balin tulivuorista, Mount Baturia sekä saaren pohjoispuolta. Reissu onnistui todella hyvin ja minä ainakin kyydissä ollessani sain nauttia täysillä maisemista. Tässä on vasta kuvat ensimmäisestä matkapäivästä ja toisen päivän aamusta kun kiipesimme vuorelle noin kello 4 aamulla. Laitan toisen päivän loppukuvat ja kolmannen päivän kuvat toiseen postaukseen kun näitäkin tuli jo niin paljon. 

Muistaakseni lähdimme koulun jälkeen matkaan kuitenkin suhteellisen aikaisin ettei pimeä ehtisi yllättämään. Meille Nikon kanssa riitti vain yksi rinkka puoliksi ja tungimme sen skootterin etuosaan jalkotilaan, ettei kummankaan tarvinnut pitää sitä selässään. Kätevää! Meillä oli mukana myös yksi kartta, jonka olin ostanu yhdestä kirjakaupasta. Siitä ei ollut kyllä ihan hirveästi hyötyä muuta kuin noin suurinpiirtein, sillä siitä puuttui niin moni tie eikä yhtään erottanut mikä oli muka iso tie ja mikä pieni tie. Reissun jälkeen tuo kartta oliki melkein turha, sillä se kastui kaatosateessa aika pahasti ja oli repeytyä kokonaan lukukelvottomaksi. 

Vuorelle kiivetessä tuli todella kylmä ja märkä. Nousu oli aika rankka ja itse ainakin olin jo jäämässä puoleen väliin, mutta jaksoin kumminkin ylös asti pienellä kannustuksella. Minulla oli hieman liian vähän vaatetta kiivetessä, olisi kannattanut olla joku veden pitävä tuulitakki ja pitkät housut. Toisaalta välillä taas oli todella kuuma ja silloin ei olisi ollut kivaa kantaa isoja määriä vaatteita mukana. 
Mount Batur on vielä aktiivinen tulivuori ja se purkautui viimeksi vuonna 1968. Sen jättämä jälki näkyykin kuvissa, sillä se hautasi kokonaisen kaupungin alleen. Mount Batur

Suosittelen kaikille Balilla oleville lähtemään skootterin kanssa kiertelemään saarta. Saari on pieni ja skootterin vuokra halpa. Maisemat ovat kuitenkin aivan omaa luokkaansa! :)

Now is a good time to look back at Bali when it's snowing in the outside. :D In April we went Mount Batur with a group of our friends. We left after school but so early that we make to the mountain before dark. About four o'clock the next morning we went to climb the mountain. Climbing up was heavy but it was worth it! I really recommend to rent a scooter in Bali and explore the island. Mount Batur was only one awesome experience in Bali. :)

- Jenni 

1 kommentti: